Oznanila

Župnijska oznanila za teden od 2.5 do 9. 5. 2021

V nedeljo         2. ob 8.30 pri Bedeniki                        v zahvalo za zdravje                                                    1. ob 10.00 pri Bedeniki                   za + Davorja Pankerja, zadušnica

v ponedeljek    ob 19.00 pri Bedeniki                          župljane in dobrotnike

v sredo ob 19.00 pri Bedeniki                          za nove duhovne poklice

v soboto           3. ob 19.00 pri Bedeniki                      za + Jožefa Malačiča

V nedeljo         2. ob 8.30 pri Bedeniki                        za + duhovnika Jožefa Rogača                        1. ob 10.00 pri Bedeniki                 za ++ Terezijo in Jožefa Rajnarja iz Kroga

Danes je 5. velikonočna nedelja.
Godovi tedna: v ponedeljek sv. Filip in Jakob mlajši, apostola; v torek sv. Florjan, mučenec – zavetnik gasilcev; v sredo sv. Gotard, menih, škof; v četrtek sv. Dominik Savio, dijak, zavetnik ministrantov; v petek sv. Gizela, opatinja; v soboto sv. Viktor (Zmago) Milanski, mučenec; v nedeljo je 6. velikonočna nedelja, nedelja turizma.

(V naši cerkvi do nadaljnjega svete maše opravljata br. Stane in br. Milan. Boug vama plati! Cerkev sprejme 8 posameznikov – mehurčkov (oseba na 30 kvadratnih metrov). K zgoraj objavljenim svetim mašam se je potrebno predhodno najaviti po telefonu, sms- u (031/545 108) ali pošti: jurij.stravs@rkc.si.  Kdor je naročil mašni namen bo imel prednost, če bo želel. Prostor boste lahko dobili tisti, ki bo še prost. Mesta, kjer boste lahko sedeli bodo označena. Cerkev se mora po vsaki sveti maši temeljito prezračiti, zato vas prosim, da pridete primerno toplo oblečeni in obuti. Hvala za razumevanje.)
(Podjetje Geodril okrog župnijske cerkve zavrtalo šest 15 merskih raziskovalnih vrtin, ki bodo služile za raziskovanje premikanja zemljin pod cerkvijo.)

Boug plati vsem, ki ste prišli in poskrbeli za lepo slovesnost na čast svetemu Jožefu delavcu, zavetniku naše cerkve v Prosenjakovcih. Boug plati ključarju g. Laciju Sabotinu za vso skrb za cerkev in mežnarici ga. Brigiti Gyorek za mežnarjenje in lepo urejenost cerkve od zunaj in od znotraj. Boug plati br. Stanetu za vodenje bogoslužja. Med nami pa prisrčno dobrodošel br. Jaroslav Kneževič iz Škofje Loke, ki bo en čas preživel tu med nami.

V tem tednu pričenjamo s šmarnično pobožnostjo, značilno za mesec maj. Svete maše bodo ob 19.00 zvečer. In sicer v ponedeljek, sredo in soboto samo pri Bedeniki. V nedeljo pa po že ustaljenem urniku.
Šmarnična pobožnost ob torkih, četrtkih in petkih pa bo na zoomu ob 19.00. Kodo boste našili na medmrežni strani: Župnija Kančevci Oznanila. Vabljeni. Rožni venec in ura s svetim pismom na zoomu zato ta mesec odpadeta.

Izšla je knjiga Zadnji stopaj. V njej so zbrani spomini na našega škofa msgr. Jožefa Smeja, ki je bil povezan tudi z našo župnijo in našim Domom. Cena je 9 eur.

Verouk je ta teden še na zoomu.

Šmarnična pobožnost ob torkih, četrtkih in petkih pa bo na zoomu ob 19.00

https://us02web.zoom.us/j/89833059861?pwd=c2VyeW5CdVhxSkZPTXZsczl5TVZCQT09

 

Odgovarja: br. Jurij Štravs, župnijski upravitelj, Kančevci 38.

Telefon: 554 11 38, GSM: 031/545 108; emajl: jurij.stravs@rkc.si Na medmrežju: http://zupnija-kancevci.si/

Scroll to top